Excellerate er mentor for finalist EasyZeek i Venture Cup

Dato: 22.10.2018 Kundeutvikling

EasyZeek ble stiftet med en visjon om å gjøre hverdagen til håndverkere enklere og mer effektiv. Nå skal de delta i finalen i Venture CUP. Excellerate er stolte støttespillere og har hatt gleden av å bidra som mentor i utviklingen av deres forretningsplan. På bildet øverst utarbeider Tobias Pedersen, Daglig leder i EasyZeek, og Nancy Fandler Brodin fra Excellerate en forretningsplan for EasyZeek.

 

EasyZeek ønsker å gjøre hverdagen til håndverkere enklere og mer effektiv gjennom å tilby et innovativt produkt som er kostnadseffektivt, tidsbesparende og HMS-fremmende for brukeren. EasyZeek tilbyr et håndholdt elektronisk søkeverktøy som enkelt og nøyaktig lokaliserer ønskede interessepunkter (koblingsbokser, spotkasser, rør, stendere mm) i skjulte tak- og veggkonstruksjoner.

 

Ideen og bakgrunnen for Easyzeek

EasyZeek’s forretningsidé kom til da en av bedriftens ansatte jobbet som elektriker. Feilborede hull til veggbokser og spotter medfører mye ekstra arbeid for flere yrkesgrupper, spesielt for elektrikere og snekkere. Det går ut over arbeidseffektiviteten og medfører mye svinn. Derfor utvikler EasyZeek nå et søkeverktøy som enkelt og rimelig kan lokalisere interessepunkter gjennom vegger og tak. Med interessepunkter menes koblingsbokser, downlightskasser, vann- og gassrør, kabler, stender, med mer.

EasyZeek er en av finalistene som skal presentere sin forretningsplan i Venture Cup i Trondheim 25.-28. oktober. Venture Cup arrangeres av Start Norge, som er Norges største studentorganisasjon for innovasjon og entreprenørskap blant studenter i Norge.

Siden starten for 15 år siden har Start Norge blitt Norges største og mest profesjonelle aktør innen entreprenørskap blant studenter. De rundt 550 medlemmene i studentorganisasjonen kommer fra 20 ulike utdanningsinstitusjoner fra hele landet – fellesnevneren blant studentmedlemmene er at alle er svært opptatt av fremtidig vekst i Norge.

 

Excellerate er stolte støttespillere for Easyzeek

Excellerate Norway er samarbeidspartner til Start Norge og støtter EasyZeek som mentor i forretningsplankonkurransen Venture Cup.

Regjeringen har tatt et tydelig standpunkt om at økt innovasjon, kunnskap og teknologiutvikling er nødvendig for å styrke omstillingsevnen og konkurransekraften i norsk økonomi. Næringslivet er avhengig av å ikke bare sikre seg de skarpeste hodene, men også de nysgjerrige – de som tør å utfordre.


Excellerate Norway er opptatt av å støtte utfordrerne - morgendagens entreprenører - for å bidra til at det etableres av nye, konkurransedyktige virksomheter i Norge. I tillegg opplever vi at det er viktig å bygge bro mellom etablerte aktører og nye virksomheter, slik at det gis rom for nyskapende forretningsmodeller som bygger vårt samfunn for fremtiden.

 

Prisvinnende start for EasyZeek

EasyZeek ble stiftet av seks ingeniørstudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge. Samtlige av stifterne har fagbrev som elektrikere, med en samlet erfaring i byggebransjen på mer enn 40 år. De har gjennom sin arbeidserfaring sett en mangel i markedet for et multifunksjonellt søkeverktøy som er nøyaktig, lettvint å bruke, reduserer kostnader og er billig i drift.

EasyZeek startet som studentbedrift ved Universitetet i Sørøst-Norge i 2017 og har deltatt i mange konkurranser med sitt konsept. Med hele 14 av 18 mulige førsteplasser i konkurranser, er EasyZeek Norges mestvinnende studentbedrift gjennom tidene. EasyZeek tok 6 av 8 mulige førsteplasser i Norgesmesterskapet og en sterk tredjeplass i Europamesterskapet i Latvia. I juni 2018 ble EasyZeek AS stiftet og bare to måneder senere ble EasyZeek kåret til vinner av Larvikbankens Innovasjonspris. Tilbakemeldingene fra kvalifisert jury bekrefter høy innovasjonsgrad og god gjennomføringsevne.

 

Hva er Venture Cup?

Venture Cup er Start Norges største og mest kjente arrangement, og er en nasjonal forretningsplankonkurranse med mål om å støtte morgendagens entreprenører ved å legge til rette for etablering av nye virksomheter. Konkurransen ble startet i 1999 av McKinsey & Co, og har siden 2004 vært arrangert av Start Norge. Den 27. oktober skal vinneren av nasjonal finale i forretningsplanlegging kåres! Med 1000 deltakere, fordelt på bedriftsrepresentanter, investorer, oppstartsbedrifter og de mest innovasjonsengasjerte studentene er dette en stor begivenhet på den norske start-up scenen.

Excellerate Norway deltar på Venture Cup-arrangementet i Trondheim og ønsker EasyZeek lykke til i konkurransen. Selv om seieren er innen rekkevidde, har vi tro på at EasyZeek blir å finne på markedet i overskuelig fremtid – til stor glede for brukere i flere sektorer.

Kundeservice - ingen jobb for pyser

Kundeservice - ingen jobb for pyser

5 råd for hvordan din butikk kan skape økt salg og mer fornøyde kunder

5 råd for hvordan din butikk kan skape økt salg og mer fornøyde kunder

3 grunner til at Mystery Shopping gir et dårlig beslutningsgrunnlag

3 grunner til at Mystery Shopping gir et dårlig beslutningsgrunnlag