Få det gjort – Lederens 5 på 6!

Dato: 01.12.2014 Ledelse

Har du som leder noen gang opplevd at det eneste du gjør er å ta unna det som kommer din vei? Eller har du jobbet sammen med mennesker med svart belte i de beste intensjoner, men som står til stryk på gjennomføring? Det verste er at vi ofte blir mer tappet for energi av de tingene vi ikke får gjort enn av å gjennomføre ting. Her får du en metode som hjelper.

Dette er egentlig ikke så unaturlig. Jeg tror det handler om i hvilken grad vi får avklart og lukket ting. Om du lar ytterdøren stå på gløtt og det er ti minusgrader ute vil du merke at varmen og energien fort trekkes ut av rommet. Slik er det også med oppgaver og aktiviteter vi som ledere har hengende over oss – de tapper energi!

For noen år siden etablerte jeg et prinsipp for å øke min egen og mine medarbeideres gjennomføringsevne på de viktige tingene. Jeg kaller prinsippet Lederens 5 på 6, og det er like enkelt som det er effektivt. Hvilke 5 viktige ting kan jeg få gjennomført på de neste 6 ukene?

6 uker er valgt med omhu: Det er ikke en spurt, som ville ført til at det bare blir stress. Det er heller ikke en maraton; målet er innen synlig rekkevidde!

Her er mitt råd til hvordan du best kan gjennomføre Lederens 5 på 6:

  1.  Kalenderoppføring: Velg en dag og klokkeslett for feiring av gjennomført 5 på 6 ca. 6 uker fram i tid!
  2. Reflekter over hva som er viktig akkurat nå, hvorfor det er viktig, og velg så 5 konkrete, realistiske, avgrensede oppgaver som skal gjennomføres de neste 6 ukene.
  3. Forpliktelse: Fortell en kollega eller venn hvilke 5 ting du skal ha gjennomført, og inviter ham/henne med på feiringen etter 6 uker.

Vi hører gjerne fra dere hvilke erfaringer dere gjør dere med Lederens 5 på 6!

FORCE Technology – Fremtidens selger

FORCE Technology – Fremtidens selger

Hvordan lede medarbeidere på hjemmekontor?

Hvordan lede medarbeidere på hjemmekontor?

En kommersiell «due diligence» kan utløse rå konkurransekraft

En kommersiell «due diligence» kan utløse rå konkurransekraft